WiFi-teknologien blir stadig bedre, men eldre PC’er, mobiler eller andre trådløse enheter kan gjøre surfeopplevelsen dårligere. Årsaken er at gammelt utstyr ikke holder tritt med de nyeste teknologiene og derfor kan man oppleve at de forstyrrer WiFi-signalene og i praksis gjør kapasiteten i nettet dårligere. Det samme gjelder om du har nye enheter som PC og mobil, men har en gammel WiFi-ruter, da får du ikke den kapasiteten som de nye enhetene dine faktisk kan gi deg. Har du mulighet bør du derfor forsøke å koble gammelt utstyr med en nettverkskabel. For enheter som har behov for høyere hastigheter og stabilitet, eksempelvis stasjonær datamaskin, anbefales det også bruk av nettverkskabel mellom enhet og ruter.

TIPS: Kablet forbindelse er det mest stabile og pålitelige, og hver dings med nettverkskabel er én mindre som trenger å kjempe om trådløs kapasitet. Har du en spillkonsoll eller datamaskin som alltid står på samme sted og har tilgang til kablet uttak? Bruk kabel. For de som spiller over internett vil dette også gi mindre forsinkelser (lag/latency).

TIPS: Oppdater trådløs ruter, PC-er og andre dingser jevnlig. Nye drivere kan bedre den trådløse ytelsen og stabiliteten, samt lappe sikkerhetshull. Mer informasjon om oppdatering av drivere finner du her. Er du i tvil om din trådløse ruter er oppdatert, kontakt oss gjerne på telefon 789 62 630.